COL·LEGI SANT FRANCESC

COL·LEGI SANT FRANCESC
Ed. Inf, Primària i Secundària

lunes, 27 de enero de 2014

UNITAT 4

UNITAT 4                       3r ESO

LECTURA

COMUNICACIÓ

L‘entrevista.

L’entrevista és un text periodístic que relata la conversa entre un periodista i una persona d’interès públic, normalment es tracta d’un diàleg extens i aprofundit; sovint s’acompanya d’un reportatge fotogràfic. Tot i que és un gènere, fonamentalment, de tipus oral, el mitjans escrits l’han adaptat i l’usen amb freqüència.
Estructura de l’entrevista
L’entrevista acostuma a tenir l’estructura següent:
·         Introducció:
·         Cos o qüestionari:
·         Cloenda:
·         Tota entrevista va encapçalada per un títol, aquest, pot tenir relació amb el contingut del text o de la persona entrevistada o pot ser la reproducció d’un fragment del text. Així també és habitual que una entrevista hi haja els destacats, frases que, per la seva rellevància, es volen remarcar.
EXEMPLE:ENTREVISTA A ...........
LÈXIC

Treball de creences i religions.
GRAMÀTICA

El PV. El CD Verbs transitius i intransitius. 

LLENGUA I SOCIETAT
Interferències lingüístiques. Llengües en contacte.
Termes de Multilingüisme, bilingüisme individual, social i territorial.
Bilingüisme, diglòssia.

ORTOGRAFIA (apunts)

LITERATURA
-Teatre medieval. Religiós. El Misteri d’Elx.
Durant l’Edat mitjana, el clergat era una de les principals fonts de cultura. Per tant , també en teatre, el religiós va ser el més important. Ja es feia en llengua reomaç que anava desplaçant el llatí. Es representaven passatges de l’antic testament, vides de sants, de Jesús de la Verge...., el cant de la Sibil·la per a la nit de Nadal, La Passió de Crist.
Una de les representacions més conegudes és El Misteri d’Elx, declarat Patrimoni de la Humanitat. Hi ha diferents teories sobre l’origen: Qu és del s.XV, que ve de la Conquesta d’Elx de Jaume I (1265) i la tercera que deriva de l’aparició a Santa Pola el 1370 d’una imatge de la mare de Déu de fusta.
Característiques de la representació:
-Mort, ascensió al cel i coronació de la mare de Déu. Es fa en dos dies. Té diversos espais( passadís central, cadafal, magrana)
-Teatre Profà.
No hi ha mostres escrites però sí que hi ha constància que al carrer, places i palaus els joglars i mims representaven teatre no religiós.





No hay comentarios:

Publicar un comentario